jueves, 25 de enero de 2007

Operació antidroga conjunta de la Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i l'Agència Tributària


La matinada dels passat diumenge dia 21 unitats especialitzades en la lluita contra el narcotràfic de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, i del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van realitzar una operació conjunta a les comarques de Tarragona que va permetre interceptar un desembarcament de 3.000 kg de haixix.

Gràcies a la coordinació que mantenen els diferents forces i cossos de seguretat en la lluita contra el narcotràfic, les unitats antidroga dels tres cossos policials van actuar conjuntament i van poder localitzar i comissar una partida de haixix de 3.000 kg que els narcotraficants havien acabat de desembarcar a la platja tarragonina coneguda amb el nom de 'platja Waikiki', prop de la població de La Mora.

A més de la droga, els agents van poder recuperar una furgoneta Ford Trànsit que havia estat sostreta, la qual estava a punt de ser utilitzada per transportar la droga desembarcada. Tot i que en l'actuació no hi va haver detinguts, es continuen les investigacions per poder identificar els autors del desembarcament i no es descarten properes detencions.

Cal fer esment que les organitzacions criminals dedicades al tràfic de haixix utilitzen les platges i cales del litoral mediterrani per introduir grans quantitats de haixix que tenen com a destí el mercat espanyol i europeu. D'uns anys ençà, s'ha detectat un augment significatiu en la utilització del litoral català com a via d'entrada del haixix procedent del Marroc.

Per poder donar una resposta més eficaç en la lluita contra els narcotraficants, les diferents institucions policials encarregades de la repressió del tràfic de drogues mantenen un esforç constant de coordinació i informació mútua, que agilitza i optimitza la resposta vers aquesta activitat criminal.

L'actuació duta a terme el dia 21 a la 'Platja Waikiki' és un clar exemple d'aquesta coordinació i suposa la materialització dels esforços investigadors dels diferents cossos policials.

0 Opina sobre esta noticia: