viernes, 30 de noviembre de 2007

Cop al blanqueig de capitals del narcotràfic

El passat dia 27 de setembre es va procedir a la detenció de cinc persones a Reus (Tarragona) i Madrid. En la investigació van participar agents del Grup de Delinqüència Econòmica i Blanqueig de Capitals de la Prefectura Superior de Policia de Barcelona i els equips EDOA de la Guàrdia Civil de Tarragona. També van col·laborar la Brigada Central d'Estupefaents i la UDYCO de la Comissaria Provincial de Tarragona.

La investigació conjunta va permetre esclarir la comissió del delicte de narcotràfic i la seva xarxa de blanqueig amb la consegüent detenció de tots els seus responsables i la confiscació de diversos efectes en els registres realitzats a Reus i Madrid i va permetre desmantellar el pis utilitzat com "cuina" en aquella localitat.

Amb això es culminava una investigació centrada sobre un individu (M.A.O.A.) que estava sent investigat, de forma separada, pel cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil. Aquest individu era investigat per la Guàrdia Civil per ser receptor de paquets postals impregnats en cocaïna esmentes que la Policia Nacional ho feia per un delicte de blanqueig de capitals atès que en el període 25-8-05 a 28-8-06 se li havien detectat diverses operacions sospitoses de blanqueig de capitals al canviar bitllets petits d'euro per uns altres d'alta denominació facial en diverses entitats bancàries d'Espanya.

El conjunt total d'aquestes operacions de canvi va ascendir a més de 4.700.000 euros. Cal ressaltar la gran importància que per a una organització criminal té l'obtenció de bitllets d'alta denominació facial ja que els permet evadir importants sumes de diners producte del delicte en un espai molt limitat facilitant el transport i eludir els controls administratius posteriors pel que ha estat rellevant la funció preventiva que en matèria de blanqueig han assumit les entitats bancàries que van alertar d'aquesta operativa il·lícita.

0 Opina sobre esta noticia: